top of page

Sen Kim sin Kim Üniversite?


Bir ara yazmıştım. Sonra, yine yazdım. Olmadı, yine yazdım...

Ben bıktım, sen bıktın, o bıkmadı. O kim mi? O işte... "kim". Hani varoluşu 'bıkmaya' değil, 'bıktırmaya' programlanmış olan var ya? O işte...Kim sin Kim.

Baylar, bayanlar, merdivenden kayanlar. Müjde..! Türk büyüklerini ölümsüzlük bağında bülbül yapma sevdasının son meyveleri de geldi. Binali Yıldırım Üniversitesi. Turgut Özal Üniversitesi.

Hatırlayalım, nasıl girmiştik "kim sin kim" adlı mahsun esere? "Sen kimsin Hollanda?" demiştik, afedersin. Çünkü, onlar kim di ki kim? O sarı kafaların evrim geçirip esmerleşmesine kim bilir kaç kim yıl var?

Utanma duvarını çatlatıp, sorduk afedersin. "Kaç tane kim, pardon tıp fakülten var, ey Hollanda?" "Dokuz" dediler. Kim ku Duk, komiksin komik…! Eyyy Almanya … Bana demokrasi dersi veren kimil zararlısı, kaç tıp fakülten var? Otuz dokuz. Etti 48. Viyana kapısından kokumuzu silememiş Avusturya’da altı tane var, etti mi 54? Türkiye’de ? 82 …! Mehteraaaaan…!

Eyyyy Batı. Kimsin sen? Bir tane bilim yuvan var mı ki, bir liderinin adıyla anılsın yayla soğanı? Yok…! Olamaz ki. Çünkü, sen kimsin? Sen kimsin ya? Kim Jung Un, paşam sözümüz sana değil.

Ne lalesisin, ne sümbülü, ne lülüsüsün…? Bak bize, kim ki tahta revan olur; "kimin kimiyim, ki ben kimim" olur.

Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi. Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta’da, Adnan Menderes Aydın, Celal Bayar Manisa, İsmet İnönü Malatya. Ceddin deden, neslin baban… Erzincan Üniversitesi Binali Yıldırım Üniversitesi oldu. Malatya ikiye bölündü, yarısı İnönü, kalan yarısı Turgut Özal'ın oldu.

Tansu hanımın adı Boğaziçi'ne verilecekti, "kadın kimki kim?" denildi. Mesela, ODTÜ’ye Kim Jong adı verelim dendi. Olmaz, orası ortadan ikiye bölünecek. Yarısından Orta Doğu Faysal Üniversitesi. Arap harfleriyle, ingilizce öğretim yapacak. Kalan yarısından da broiler tavuk tesisi olacak.

Afedersin, merak ettik, bu lalelerin ülkelerinde bir tane Erasmus adında üniversite var. Eyy Esrikmus sen kimsin? Hangi tahtın ay çöreğisin? Ne başbakan olmuş, ne tral, ne de traliçe.

Kılıç artığı, satır kıyması, ciğer ezmesi, böbrek turtası eyyy Batı...! Mesela, ey İngiltere sen kim sin kim? AB’den çıkıyorsun diye, seni unuttuk sanma. Var mı bir Elizabeth Üniversiten? Bir Charles’ın, bir Philip’in…? O kadar emeği geçti, insan bir Churchill Hemşehrilik Yüksel Okulu kurar. İnsan olun, insan…laleler..! Putin’e söyledim. ‘Bak’ dedim, ‘ne Lenin, ne Stalin, ne Brejnev adına üniversiteleriniz var, ayıp! Bir ‘Putin Üniversitesi’ yakışır. “Antalya’ya kuralım, parasını sen ver, karşılığına ben iki kasa domates alırım” dedi, anlaştık.

Ermeni uşağı eyyy Fransa...! Chirac, Mitterrand, Sarkozi…üniversitelerin neden yok...? Kimsiniz siz?

ABD’de Carter, Reagan, Bush, Clinton üniversiteleri var mı? Trump “Ivana” için üniversite açsa çok mu? Ama açamaz, çünkü sen kim sin kim? Suriye’de Esad Üniversitesi yok. Esed de yok. Iran’da Humeyni üniversitesi yok.

Alooo.! Burma’da krallık sülaleleri adına üniversite yok. Sen kimsin Burma kadayıf? Kim var şu alamde büyüklerinin kadrini bilmiş? Bir Suudi kardeşlerimiz, bir de Kim. Kim işte, Kuzey Kore halkının sevgilisi, Kim. O da babasının adını vermiş üniversiteye, ki babanın adı da Kim. Kadere bak...!

öne çıkanlar
en yeniler
arşiv
etiketler
Henüz etiket yok.
takip edin:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • images
bottom of page